Veelgestelde vragen: Bouwmethoden

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kunt u ons uiteraard bellen of stel hier uw vraag per mail en zullen wij u alsnog van de benodigde informatie voorzien. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (0517) 392625.

Naast traditionele bouw bestaan enkele andere bouwsystemen. De meest voorkomende bouwsystemen voor particuliere woningbouw staan hieronder beschreven. Poortinga is voorstander van traditionele bouw.

Traditionele bouw (komt in Nederland het meeste voor):
De woning wordt ter plekke gemetseld. Traditionele bouw leidt tot aanzienlijk meer voordelen dan iedere stijl afzonderlijk kan bieden. Traditionele bouw geeft u de mogelijkheid tot veel eigen inbreng m.b.t. ontwerp, afmeting, indeling en stijl. Door het inpassen van houtskeletbouwdelen (bv. topgevels en scharnierdaken) worden de kosten laag gehouden en wordt de bouwtijd aanzienlijk bekort. Verder kan ook door prefabricage van bijvoorbeeld dakkapellen en goten aanzienlijk bespaard worden op de bouwkosten. Bij deze combinatie kan heel goed gebruik worden gemaakt van prefab betonnen vloeren (degelijk en minder gehorig dan bijvoorbeeld houten vloeren).

Houtskeletbouw:
Een houten casco, aan de buitenkant afgewerkt met hout, baksteen of beide. Naast het voordeel van iets lagere bouwkosten moet ook de lagere marktwaarde hierbij worden meegewogen.

Montagebouw of prefabbouw:
Hierbij wordt het casco van de woning opgebouwd uit grote geprefabriceerde elementen. De buitenkant van de woning krijgt een afwerking van metselwerk of hout. Bij kant-en-klare gevelelementen zijn de naden tussen de verschillende delen vaak goed zichtbaar. Het voordeel van een kortere bouwtijd wordt vaak tenietgedaan door een veel langer voortraject.

Gietbouw:
De betonnen wanden en vloeren van de woning worden op de bouwplaats gestort. Een bouwmethode die zelden wordt gebruikt bij individueel gebouwde huizen en meer geschikt is voor grotere projecten.

Staalframebouw:
Woningen met een metalen casco en aan de buitenkant afgewerkt met een ander materiaal. Wordt in Nederland nog niet veel gebruikt.
Traditionele bouw is de absolute specialiteit van Poortinga. In samenspraak met onze ontwerpers krijgt u de volledige vrijheid om uw droomhuis uit te werken. U kunt daarbij alles zelf bepalen: van het bouwplan, de indeling, de afmeting, de materialen en de afwerking tot en met de uitrusting.

Steen voor steen
Bij traditionele bouw worden de buitengevels steen voor steen op de bouwplaats gemetseld en wordt gebruikgemaakt van betonnen vloeren. Hierdoor bent u verzekerd van een solide en degelijke bouw. Poortinga combineert traditionele bouw op doordachte wijze met een aantal onderdelen van systeembouw en houtskeletbouw.

Overzicht van de kosten
Vanzelfsprekend houden we bij traditionele bouw rekening met uw budget en de stedenbouwkundige voorschriften. Poortinga garandeert een volledig overzicht van de kosten en de bouwtijd zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Snel een prijsindicatie?
Wilt u snel weten wat zo al mogelijk is binnen uw budget? Kijk dan hier en laat u aangenaam verrassen. Voor vragen of een offerte exact op maat, belt u ons op nr. 0517 392625.
Houtskeletbouw wordt door Poortinga bij verschillende woningtypes toegepast. Poortinga bouwt uw woning traditioneel, maar maakt daarbij ook gebruik van de voordelen van systeembouw en houtskeletbouw.

Topgevels
De topgevels van sommige woningtypes worden door Poortinga geheel of gedeeltelijk uitgevoerd in houtskeletbouw. Hierdoor kunnen we in één dag de topgevels en de scharnierkap plaatsen. Uw woning is dus in één dag onder de kap.

Combinatie
U bent verzekerd van goede isolatie, goede ventilatie, winddichtheid en damp-openheid. Bovendien kiest u voor het beste van 3 systemen door de combinatie van traditionele bouw, systeembouw en houtskeletbouw!

Snel een prijsindicatie?
Wilt u snel weten wat zo al mogelijk is binnen uw budget? Kijk dan hier en laat u aangenaam verrassen. Voor vragen of een offerte exact op maat, belt u ons op nr. 0517 392625.
Catalogusbouw is inmiddels meer dan alleen het bouwen van standaard woningen. Catalogusbouw heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig iets waarbij volop eigen inbreng mogelijk is. Catalogus bouw is bij uitstek geschikt wanneer u een strikt budget heeft gesteld maar ook uw eigen unieke wensen verwerkt wilt zien. Mede daarom mag catalogusbouw zich verheugen in toenemende populariteit.

Korte bouwtijd
Catalogusbouw is bouwen volgens een uitgekiend en goed doordacht bouwsysteem. Daardoor zijn de bouwkosten lager en is de bouwtijd korter, terwijl de kwaliteit gehandhaafd blijft. Alle woningen voldoen aan de actuele kwaliteitsnormen en aan de regels voor energiezuinig bouwen. Catalogusbouw kent een beduidend lager foutpercentage en zorgt mede daardoor ook voor een prettige bouwperiode zonder stress.

Maatwerk mogelijk
Hoewel catalogusbouw werkt met basismodellen, kent deze bouwmethode inmiddels zeer veel flexibiliteit en ruimte voor persoonlijke wensen. Zo bepaalt u bij catalogusbouw zelf zaken als indeling, afmeting, stijl, materiaalkeuze en luxe.

Lage architect kosten
Eigen tekenaars zorgen voor een plan op maat, geheel afgestemd op uw eigen wensen. Zodoende bespaart u bij catalogusbouw flink op de architect kosten en blijft toch elk ontwerp uniek. Deze bouwmethode biedt een vaste prijs voor een duidelijk product.

Professionele begeleiding
Poortinga verzorgt het complete bouwproces: wij stemmen het (standaard)ontwerp af op úw woonwensen, dienen uw bouwaanvraag in bij de gemeente, verzorgen de werkvoorbereiding voor de bouw en ondersteunen u helemaal tot aan de oplevering.
 

Contact

Poortinga Bouw en ontwikkeling b.v.
Naarden - Franeker


Bezoekadres Franeker:
Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

Post adres:
Postbus 93
8800 AB Franeker

Bezoekadres Naarden:
Rubberstraat 9
1411 AL Naarden

 

POORTINGA BOUW

Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

: 0517-392625

© 2021 Poortinga Bouw | WMMEDiA