Veelgestelde vragen: Bouwstijlen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kunt u ons uiteraard bellen of stel hier uw vraag per mail en zullen wij u alsnog van de benodigde informatie voorzien. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (0517) 392625.

Wat voor soort woning u ook wenst, bij Poortinga vindt u gegarandeerd een woningtype van uw gading. Alle woningtypen zijn geheel vrij indeelbaar en volledig aan te passen aan uw specifieke wensen, zoals afmeting, bouwstijl en luxe. Wij verzorgen het complete bouwproces, hanteren een kwalitatieve en kostenbesparende bouwmethode en bouwen duurzaam.

Overzicht van woningtypen
Om u een beeld te geven, vindt u hieronder enkele woningtypen die wij bouwen:
 • Villa
 • Jaren dertig woning
 • Notaris woning
 • 2-onder-1-kap
 • Engels landhuis
 • Boerderij woning
 • Herenhuis
 • Vrijstaande woning
 • Bungalow
 • Kubuswoning
 • Multifunctionele bedrijfsruimten
Vraag direct de gratis brochure aan
Wilt u de voorbeeld woningtypen en stijlen op uw gemak bekijken? Vraag dan direct onze gratis brochure aan of neem contact op!

Overzicht van bouwstijlen
U kunt bij Poortinga aangeven in welke bouwstijl u uw huis wilt laten ontwerpen en bouwen. Voorbeelden van bouwstijlen zijn:
 • Jaren '30 stijl
 • Moderne stijl
 • Landelijke stijl
 • Klassieke stijl
U bezit een eigen kavel en wilt daarop een villa laten bouwen? Of u nu een authentieke, rietgedekte villa in gedachten heeft, of juist een luxe, moderne villa? Poortinga loodst u door het gehele bouwtraject. Hierdoor is de betrokkenheid groter en vindt u alles wat u nodig heeft voor de realisatie onder één dak. Vraag direct de gratis brochure aan.

Deskundige begeleiding
Wij brengen vóóraf alle kosten in kaart, stellen samen met u de technische tekeningen op, dienen uw bouwaanvraag in bij de gemeente, verzorgen de werkvoorbereiding voor de medewerkers die uw villa bouwen en ondersteunen u helemaal tot aan de oplevering.

Gegarandeerde kwaliteit
Poortinga is een goed georganiseerd bedrijf. Alle woningen worden gebouwd onder garantie van Bouwgarant.

Unieke bouwmethode
Wij combineren de traditionele bouwmethode met het beste van andere bouwsystemen.

Over Poortinga
Poortinga Bouw ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar elk type woning: vrijstaande bungalows, Engelse landhuizen, herenhuizen, jaren '30 woningen, pastoriewoningen, kubuswoningen, twee-onder-één-kap huizen alsmede multifunctionele bedrijfsruimten. Kortom: een ervaren en betrouwbare partner.

U bezit een eigen kavel en wilt daarop een houten huis laten bouwen? Poortinga bouwt traditioneel. I.p.v. het gebruikelijke buitenmetselwerk kunnen de gevels geheel of gedeeltelijk uitgevoerd worden in hout. Zo oogt uw woning als een houten huis of houten chalet, maar is deze toch traditioneel gebouwd met betonnen vloeren en stenen binnenmuren en daarmee een praktisch voorbeeld van een goede combinatie van het beste van twee verschillende bouwsystemen. Vraag direct de gratis brochure aan.
U bezit een eigen kavel en wilt daarop een notariswoning laten bouwen? Of u nu een authentieke, rietgedekte villa in gedachten heeft, of juist een luxe, moderne villa? Poortinga loodst u door het gehele bouwtraject. Hierdoor is de betrokkenheid groter en vindt u alles wat u nodig heeft voor de realisatie onder één dak. Vraag direct de gratis brochure aan

Deskundige begeleiding
Wij brengen vóóraf alle kosten in kaart, stellen samen met u de technische tekeningen op, dienen uw bouwaanvraag in bij de gemeente, verzorgen de werkvoorbereiding voor de medewerkers die uw notariswoning bouwen en ondersteunen u helemaal tot aan de oplevering.
U bezit een eigen kavel en wilt daarop een 2-onder-1-kap woning bouwen? Een authentieke of juist moderne dubbele woning met gedeelde binnenmuur voor een scherpe prijs? Poortinga loodst u door het gehele bouwtraject. Hierdoor is de betrokkenheid groter en vindt u alles wat u nodig heeft voor de realisatie onder één dak. Vraag direct de gratis brochure aan

Deskundige begeleiding
Wij brengen vóóraf alle kosten in kaart, stellen samen met u de technische tekeningen op, dienen uw bouwaanvraag in bij de gemeente, verzorgen de werkvoorbereiding voor de medewerkers die uw 2-onder-1 kap woning bouwen en ondersteunen u helemaal tot aan de oplevering.
Schaars zijn ze wel. En laten we er niet omheen draaien, het bestaande aanbod in de jaren '30 stijl is ook behoorlijk aan de prijs. Wat dat betreft is het voor velen een uitkomst dat dit type woningen ook nieuw te verkrijgen is. En daarin is zelfs een behoorlijke variatie mogelijk.

Wat maakt een jaren '30 woning nou zo aantrekkelijk?
Het is vooral de allure, dat ongrijpbare gevoel van klasse en grandeur. Voor een belangrijk deel is die terug te voeren op de architectuur. Bakstenen muren, forse kappen met grote overstekken, keramische dakpannen, omlopende goten, hoekkozijnen en speklagen in het metselwerk. Daarnaast is er aandacht voor detail en afwerking.

Denkt u zich eens in...
Wonen in een karakteristiek huis dat gebouwd lijkt te zijn in het begin van de 20e eeuw, maar dan met alle comfort en gemak van een onderhoudsarm modern, nieuw huis en tegelijkertijd een woning met het onmiskenbare cachet van de Amsterdamse School. Want dat deze woningen volledig op wooncomfort worden afgestemd en aan de hoge kwaliteitsnormen van Poortinga voldoen, spreekt voor zichzelf. Wonen in een jaren '30 woning van Poortinga is wonen tussen bloemkozijnen, schuifdeuren met glas-in-lood, openslaande terrasdeuren, sfeervolle erkers, ruime dakkapellen, keramische dakpannen en zware houten kozijnen. Wat wilt u eigenlijk nog meer?
Poortinga biedt de mogelijkheid woningen met een rieten kap te bouwen. Vraag gratis de brochure aan voor meer informatie.

Soort en kwaliteit van riet
Riet voor dakbedekking is grofweg te verdelen in inlands riet (o.a. Nieuwkoopse plassen en Weerribben) en buitenlands riet (o.a. Roemenië en Turkije). Het beste riet voor dakbedekking is niet altijd het "fijnste" riet. Over het algemeen is het zo dat hoe fijner het riet des te mooier het resultaat na het dekken. Daarom vragen de meeste consumenten om mooi fijn riet. Voor een echt gezond en duurzaam dak is wat grover riet echter vaak veel beter. Voor een goed resultaat bent u vooral afhankelijk van het vakmanschap van uw rietdekker. Poortinga werkt uitsluitend met rietdekkers die aangesloten zijn bij de vakfederatie rietdekkers. U ontvangt dan ook een officieel keuringsrapport.

De Levensduur
Een rieten dak, vakkundig aangebracht en goed onderhouden is een verantwoorde investering voor jaren. De levensduur is dan minimaal 25 jaar. Maar 40 jaar of langer is geen uitzondering. De hellingshoek van het dakvlak, de aanwezigheid van bomen, e.d. zijn samen met het onderhoud van essentieel belang. Poortinga adviseert om een onderhoudscontract af te sluiten met de rietdekker. Door het toepassen van een gesloten dakconstructie, het aanbrengen van een brandvertragend impregneermiddel en een vonkenvanger in de eventuele schoorsteen is de brandveiligheid gegarandeerd. De verzekering is dan niet duurder dan die van een pannendak. Voor meer informatie kunt kijken op de website van de Vakfederatie Rietdekkers http://www.riet.com.

Bepaal zelf welke bouwstijl het beste bij u past. Wanneer we het over bouwstijlen hebben, zien we al snel door de bomen het bos niet meer. We hebben het namelijk over veel verschillende bouwstijlen. Al deze stijlen hebben hun eigen specifieke kenmerken. De architecten van Poortinga wijzen u graag de weg.

Belangrijkste bouwstijlen
Poortinga heeft jarenlange ervaring en helpt u aan de hand van veel fotomateriaal de juiste bouwstijl kiezen. De belangrijkste bouwstijlen zijn:
 • Landelijke stijl
 • Moderne stijl
 • Jaren 30 stijl
 • Klassieke stijl
Tekenkosten inclusief
Niet onbelangrijk is dat u bij Poortinga géén hoge kosten maakt voor een architect. Tekenkosten zijn bij de aanneemsom inbegrepen. En met de jarenlange ervaring door heel Nederland is Poortinga een graag geziene partner bij veel gemeentes en welstandscommissies, dat bespaart naast veel kosten ook de nodige ergernis.

Deskundig ontwerp
Poortinga werkt met vaste architecten en kan u daardoor snel en goed van dienst zijn. Ervaring en korte communicatielijnen werken bij het bepalen van de juiste bouwstijl in het voordeel van u als opdrachtgever. De architecten beleven telkens opnieuw plezier aan de vele mogelijkheden en zien elk ontwerp als een nieuwe uitdaging, ongeacht of dat nu modern, klassiek, landelijk of jaren 30 betreft; altijd vinden zij het bij u passende woonkarakter.

Snel een prijsindicatie?
Wilt u snel weten wat zo al mogelijk is binnen uw budget? Kijk dan hier en laat u aangenaam verrassen. Voor vragen en/of een offerte op maat, belt u ons op nr. 0517 392625.
Ook voor het bouwen van een landhuis is Poortinga de juiste partner voor u. Poortinga maakt voor u het juiste ontwerp en loodst u door het gehele bouwtraject. Hierdoor is de betrokkenheid groot en de kwaliteit hoog.

Deskundig ontwerp
Poortinga werkt met vaste ontwerpers en kan u daardoor snel en goed van dienst zijn. Ervaring en korte communicatielijnen werken bij het maken van een goed ontwerp natuurlijk in uw voordeel en bespaart u tevens hoge architect kosten. De ontwerpers zien elke opdracht als een nieuwe uitdaging, ongeacht of dat nu een landhuis of een ander woningtype betreft.

Deskundige begeleiding
Wij brengen vóóraf alle kosten voor het bouwen van uw nieuwe huis in kaart, stellen samen met u de technische tekeningen op, dienen uw bouwaanvraag in bij de gemeente en verzorgen het gehele bouwtraject tot en met de oplevering. Vraag direct de gratis brochure aan.

 

Contact

Poortinga Bouw en ontwikkeling b.v.
Naarden - Franeker


Bezoekadres Franeker:
Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

Post adres:
Postbus 93
8800 AB Franeker

Bezoekadres Naarden:
Rubberstraat 9
1411 AL Naarden

 

POORTINGA BOUW

Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

: 0517-392625

© 2021 Poortinga Bouw | WMMEDiA