Veelgestelde vragen: Mogelijkheden

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kunt u ons uiteraard bellen of stel hier uw vraag per mail en zullen wij u alsnog van de benodigde informatie voorzien. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (0517) 392625.

Is een eigen huis bouwen uw grote droom? Aarzel dan niet langer en maak gebruik van de kennis en kunde van Poortinga.

Eigen huis bouwen
Onze specialisten begeleiden u uitstekend om het lange proces van het zelf bouwen van een eigen huis te begeleiden en te vergemakkelijken. Hiermee bespaart u zowel kosten als tijd.

Vrijstaand huis Al tijdens de eerste gesprekken komen zaken als ontwerp, prijzen, doorlooptijd, bouwmaterialen en begeleiding aan bod. Poortinga biedt u verschillende mogelijkheden om uw droom te realiseren u heeft de volledige vrijheid om elke bouwactiviteit in eigen beheer uit te voeren. Vraag vrijblijvend documentatie aan en ontdek alvast welke opties Poortinga biedt voor het bouwen van uw vrijstaande huis.
Natuurlijk kunt u kiezen voor een eigen architect en het door hem ontworpen plan vervolgens door een plaatselijke aannemer laten bouwen. Deze keuze vergt echter meer tijd en inspanning van u en zal in veel gevallen een wat langere bouwtijd en hogere kosten met zich meebrengen.

Één aanspreekpunt
Bovendien neemt u zelf extra verantwoordelijkheid als het gaat om afspraken en communicatie tussen de verschillende partijen.

Poortinga biedt u daarom de mogelijkheid om naast de verkoop óók het tekenwerk en de bouw door Poortinga uit te laten voeren. U heeft dan te maken met slechts één aanspreekpunt. Dit bespaart u veel tijd en moeite. Ook de lagere prijsstelling en grotere betrokkenheid van het "eigen" personeel zijn redenen om deze taken over te laten aan Poortinga.
De prijs van uw huis heeft te maken met meerdere factoren. Ze hangen sterk af van het ontwerp van de woning: gebruikte materialen, gekozen bouwsysteem, installaties, bouwkundige detaillering, afmetingen van de woning, afwerkingsniveau

Kosten overzichtelijk
Bij het bouwen van een huis brengt Poortinga alle kosten voor u in kaart. Zo weet u van tevoren precies de prijs die u betaalt als wij uw huis bouwen en komt u niet achteraf voor onaangename verrassingen te staan. Vraag nu de gratis documentatie aan en ontdek vanaf welke voordelige prijs wij uw huis bouwen.

Voor het maken van een inschatting van de bouwkosten kun je eenheidsprijzen gebruiken. Het lastige hierbij is wel dat het niet altijd duidelijk is wat wel en wat niet in de prijs of kostenraming zit. De eenheidsprijs hangt natuurlijk ook af van de grootte van de woning. Bij een relatief kleine woning tikt een duur bouwelement in de m2 kosten vanzelfsprekend harder aan dan bij een groot huis.

Keuzevrijheid
Door alle keuzevrijheid bij een nieuwbouwwoning is het nu eenmaal verleidelijk om in eerste instantie voor allerlei mooie maar ook kostbare opties te gaan. De kosten van al dat moois komen vanzelf te voorschijn. Om de bouwkosten indien nodig te drukken valt er van alles te bezuinigen.

Bezuinigen in ontwerp
Afhankelijk van het ontwerp is er al snel veel te bezuinigen:
  • Minder glasoppervlak, wat (meestal) duurder is dan geveloppervlak;
  • Minder geveloppervlak. Inbouwen is vanzelfsprekend goedkoper en heeft ook nog een positieve invloed op de EPC, waardoor er wellicht minder maatregelen nodig zijn om de norm te halen;
  • Weglaten van verspringingen in de gevel, die zorgen voor extra geveloppervlak en isolatiemateriaal;
  • Kostbare (bijv. metalen of glazen) trappen vervangen door veel goedkopere vurenhouten trappen;
  • Kleiner ontwerp: minder vloeroppervlak. Dit kan hard gaan aangezien niet alleen de bouwkosten omlaag gaan, maar er ook minder vloer, wand en plafond is om af te werken. Ergens ligt er hier wel een soort kantelpunt, waaronder het niet meer handig is om kleiner te bouwen. De kosten die min of meer onafhankelijk zijn van de grootte van de woning krijgen dan de overhand waardoor de eenheidsprijs van het huis (m2 kosten) zal stijgen en een nog kleiner huis niet zomaar meer goedkoper is;
  • Weglaten van 'extra' elementen in het ontwerp, zoals een daklichtbox, vouwdeuren, louvrepanelen, etc..
Uw droomhuis bouwen wij geheel naar uw wensen en budget. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om met Poortinga Bouw hun droomhuis te bouwen. Het wordt namelijk steeds makkelijker met onze moderne bouwtechnieken een droomhuis te bouwen.

Droomhuis
Uw droomhuis bouwen met Poortinga is een interessante en leuke onderneming op zich, van de aankoop van uw eigen bouwkavel tot de voltooiing van uw droomhuis. Bouwen met Poortinga begint altijd met een overzicht van alle kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent. U bent van het begin tot het eind betrokken bij het proces, zodat u meemaakt hoe uw droomhuis vorm krijgt. Heeft u uw droomhuis voor ogen? Bekijk onze mogelijkheden en ga samen met Poortinga uw droomhuis bouwen.
Het bouwen van een huis in de vrije sector maakt wonen volgens uw wensen mogelijk. Met Poortinga bouwt u de woning van uw dromen in de vrije sector.

Op maat
Wonen in een op maat gebouwd huis in de vrije sector heeft veel voordelen. Zo bepaalt u, binnen de gemeentelijke bebouwings- en bestemmingsplanvoorschriften, de vormgeving, de afmetingen, de indeling en het comfort van uw woning. Bovendien kiest u zelf wie uw vrije sector woning ontwerpt en bouwt. U bent niet gebonden aan een bepaalde aannemer, architect of projectontwikkelaar. Als u kiest voor vrije sector bouwen, wordt prachtig wonen en eindeloos genieten werkelijkheid.
U bent de trotse bezitter van een eigen kavel en u wilt zo snel mogelijk een eigen huis bouwen. Poortinga vertaalt uw wensen binnen de mogelijkheden van een traditionele bouwmethode.

Persoonlijk gesprek
Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we u volledig informeren over de mogelijkheden op uw kavel uw huis te bouwen. We houden rekening met het bestemmingsplan, het type woning, situering op de kavel, te volgen procedures, materiaalkeuze, kortom: alles wat met het bouwen van uw droomwoning te maken heeft.

Poortinga Bouw
Dus kies voor Poortinga Bouwen profiteer van onze jarenlange ervaring op het gebied van het bouwen van een huis op uw eigen kavel.
Poortinga regelt alles voor u. Dus niet alleen de verkoop, maar ook het tekenwerk, inclusief de aanvragen voor welstandsgoedkeuring en bouwvergunning, compleet met de benodigde berekeningen.

Alles onder 1 dak
Door te kiezen voor Poortinga, kiest u voor een bedrijf met 'alles onder 1 dak' en bespaart u flink op de ontwerp- en tekenkosten. Bovendien is deze manier van werken veruit het handigst en voorkomt u veel onnodige risico's en mogelijke miscommunicatie.

Geen externe partijen
U hoeft dus niet op zoek naar een externe aannemer of architect, maar hebt altijd met één partij te maken. Zo blijft het bouwen van uw nieuwe huis voor u een overzichtelijke, zorgeloze en plezierige onderneming!
 

Contact

Poortinga Bouw en ontwikkeling b.v.
Naarden - Franeker


Bezoekadres Franeker:
Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

Post adres:
Postbus 93
8800 AB Franeker

Bezoekadres Naarden:
Rubberstraat 9
1411 AL Naarden

 

POORTINGA BOUW

Anna Maria van Schurmansingel 41
8801 JR Franeker

: 0517-392625

© 2021 Poortinga Bouw | WMMEDiA